Nya trender på arbetsmarknaden – helt i min linje!

Publicerat av ann-marie den

Det är så inspirerande att se de nya trenderna som är på väg in på arbetsmarknaden. Det känns så rätt och kan bidra till en mer hållbar arbetsmarknad:

  1. Från enbart lönsamhet och vinst tänk – till värderingar och syfte (vem vill inte jobba i ett företag med ett sydligt syfte att kunna identifieras sig med – tror du man blir mer inspirerad av det?)
  2. Från hierarkier till nätverkande och team (yes, ensam är inte stark, älskar team som är högpresterande med välmående)
  3. Från styrande ledarskap till stödjande ledarskap (detta är något vi i Sverige är rätt duktiga på anser jag men kan absolut göra mer. Ibland upplever jag att ledarna vill men inte alltid har medarbetarna med sig…)
  4. Från planera och förutspå till experimentera och ta till sig (så roligt att få vara i en miljö där det uppmuntras att experimentra!!)
  5. Från regler och kontroll till frihet och tillit (oj, vilket bättre arbete jag gör när jag känner att jag får testa och att andra har tillit till mig!)
  6. Från centraliserade bestämmande till decentraliserande (att få ta ansvar och beslutande över det man gör i vardagen, toppen!)
  7. Från hemlighetsmakeri och till öppenhet (transparens kommer du långt med! All hemlighetsmakeri skapar bara fantasier, antagande och osäkerhet.)
  8. Från tydliga arbetsbeskrivningar till att utnyttja allas talanger där de briljerar! (vi är alla olika och ska därför behandlas olika för att få ut vår fulla potential!)